Over ons

De geur van vers gebakken brood, het kleurrijke fruit op een slagroomtaart en de perfecte afwerking van een gevulde koek. Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar bij Bakkerij Goemans vinden wij het na ruim 65 jaar nog altijd bijzonder. Met de beste grondstoffen, vakkennis en jarenlange ervaring voorzien wij vele mensen en bedrijven iedere dag van ambachtelijke lekkernijen.

Naast de productie van brood en banket voor onze 13 winkels is Bakkerij Goemans leverancier van diverse groothandels. Voor meer informatie kunt u hier een kijkje nemen.

Het ontstaan van Bakkerij Goemans

In 1954 begon het bakkerij Goemans avontuur, Harry en Lenie Goemans opende een banketbakkerij in Santpoort. De winkel liep goed, maar ze besloten na zes jaar het bedrijf voort te zetten in Heemskerk. Het kleine dorp boven het kanaal, waar op dat moment nog geen banketbakkerij was gevestigd. Harry en Lenie hadden het druk, niet alleen in de winkel, ook thuis liep alles gestaagd door. Bij het gezin, bestaande uit zeven kinderen, was het druk.

De tweede zoon, Peter, wilde al als kleine jongen in de voetsporen van zijn vader treden. Na ervaring op te doen bij andere bakkerijen bracht hij in 1981 zijn vakkennis weer terug naar bakkerij Goemans Na een jaar werd het tweede filiaal geopend en in 1989 namen Peter en zijn vrouw Tineke de stok van Harry en Lenie over. Zij gaven bakkerij Goemans een nieuw jasje, ze vernieuwde de producten en moderniseerde de productie.

Bakkerij Goemans inmiddels een begrip geworden in de regio, zag de verkoop elkaar jaar groeien. Echter in 1998 ontstond er een buiten kans: het overnemen van een nieuwe productieruimte en drie bestaande winkels. Peter en Tineke grepen de kans aan, verbouwde de productieruimte en besloten ook brood aan hun assortiment toe te voegen. Schot in de roos! De verkopen stegen, waardoor ook de werkzaamheden bleven vermeerderen. In 2001 trad Frank, broer van Peter, in het bedrijf. De broers Goemans zaten niet stil, ze zochten naar meer uitdaging. Dat leidde in 2004, na hun vijftigjarige bestaan groots gevierd te hebben, naar de start van het produceren van petit fours. Sinds 2007 heeft Daniƫl Goemans, de zoon van Peter, zich ook gevoegd in het bedrijf. In de loop der jaren zijn er nog diverse overnames geweest van winkels en productielijnen, inmiddels is Peter gestopt en zijn zoon, Dennis is toegetreden.
Familie Goemans en alle werknemers in de bakkerijen en winkels hebben hard gewerkt om te zijn waar zij nu zijn: elke dag het meest verse brood en het lekkerste gebak te koop in dertien filialen door Noord-Holland. En de lekkerste petitfours en diverse banket specialiteiten zijn verkrijgbaar door heel Nederland!